z

Çizgi Roman Ara

     Hepinize merhaba dostlar. Thor Ragnarok bildiğiniz üzere yaklaşıyor bu yüzden size Mjolnir'i parçalayan Hela'yı tanıtmak i...

THOR'UN ÇEKİCİNİ PARÇALAYAN HELA KİMDİR?


     Hepinize merhaba dostlar. Thor Ragnarok bildiğiniz üzere yaklaşıyor bu yüzden size Mjolnir'i parçalayan Hela'yı tanıtmak istedim. İyi okumalar. 




     Öncelikle Marvel Sinematik Evrenindeki yerinden bahsedelim.
Karakterimizi Cate Blanchett canlandırmaktadır. Kendisi 48 yaşında olup tecrübeli bir oyuncudur. Birçok çeşitli ödüllere layık görülmüştür. Şahsen karakteri iyi yansıtacağını düşündüğüm bir oyuncudur. Şimdi sizlerle çizgi roman evrenine geçelim ve karakterimizi "Origin'i" çıkaralım. 



Karakter'in Origini: 


     Hela, Asgard Tanrılarının kötüsü sahtekarlık tanrısı Loki ve büyücü Angrboda'nın kızıdır.


     Kendisinden Ölüm Tanrıçası olarak bahsedilir. Kendisi Nifflehim ve Hel'in yöneticidir. Bu iki diyarlardan Nifflehim, onursuz bir şekilde ölenlerin gittiği diyar, Hel ise ne onurlu ne onursuz ölenlerin diyarıydı. Hela daima Valhalla'yı yönetmek istemiştir. Çünkü orası kudretli, onurlu, savaşçı Asgardlı veya Dünyalı ölülerin diyarıydı. Fakat orayı kudretli Odin yönetmekteydi. Kendisi birçok kez Valhalla'ya saldırmış fakat başarılı olamamıştır. Hatta bir keresinde Valhalla'ya saldırmak için ölülerin tırnaklarından bir gemi yapmıştır. Bu geminin adı Naflgardır. Fakat bu gemi Skurge tarafından tahrip edildi ve Hela yine bir yenilgi aldı. 
     Odin yapması gereken Odin uykusuna daldığında. Valhalla'nın koruması azaldı ve Hela saldıraya geçti. Odin'in yokluğunda öne geçen Hela çeşitli kahramanlarla(Hulk ve Agamemnon) savaşmak zorunda kaldı. Odin uyanana kadar  Asgard'a varmış olan Hela yenilmeye başladı ve geri çekildi. En sonunda Naflgar'ı yeniden inşa eden Hela, babasına Ragnarok'u gerçekleştirmesinde yardım etti. Ragnarok'un alameti olarak bilenen Balder'ın ölümü gerçekleşiyor fakat yine de Ragnarok gerçekleşmiyor. Fakat her ne olursa olsun Ragnarok döngüsü yaşanmak zorunda olduğu için döngü başlıyor ve tanrıların yanında Hela'da ölüyor. Döngü bittikten sonra yeniden doğan Thor, Hela'yı yeniden canlandırıyor fakat Hela artık Nifflehim ve Hel'in yöneticisi değildir. Bu yüzden kendisi Midgard'a yerleşiyor. Çoğumuz The Seige of Asgard hikayesini okumuşuzdur. Olayı tam olarak anlatmayacağım okumayan arkadaşlarımıza spoiler olmasın. Bu olay sırasında Loki, Hela geri çağırıyor fakat Hela kabul etmiyor. Daha sonra Mephisto'nun dünyasının bir kısmına sahip oluyor ve burada Disir ile savaşıyor. Bu savaşı kaybediyor. Tam olarak anlayamadığım olay ise bu savaşta kaybettiği kolunu genç haline çeviriyor ve genç halini geçmişe yolluyorlar. Yani bir zaman diliminde 2 Hela oluyor. Genç olan Hela yüz yıllar boyunca büyüyerek Hela haline gelir. Yani burada bir paradoks oluşur. 
     Yani sonuç olarak Hela Asgard tanrılarının ölüm tanrıçasıdır. Ve karakter Ragnarok'ta önemli bir yere sahiptir. Şimdi karakterin yaratılışına geçelim. 

Karakterin Yaratılışı: 


    Stan Lee ve Jack Kirby tarafından 1964 yılında yaratılmıştır.  Odin ve Thor'un aksine İskandinav Mitolojisindeki haline oldukça benzer. Yani karakter Marvel evrenine aktarılırken büyük değişiklik geçirmemiştir. 















Karakterin Güçleri:

     Hela, her Asgardlı gibi, süper güç, süper dayanıklılık, uzun ömür, hastalıklara karşı bağışıklık güçlerine sahiptir. Çoğu Asgardlıdan daha güçlüdür. Bir Asgardlı olduğu için üstün dövüş yeteneğine ve kabiliyetine sahiptir. Silahlı, silahsız çoğu dövüşü bilmektedir. 
     Hela, mistik güçlerini kullanarak, bir Asgardlıyı veya Dünyalıyı hızla yaşlandırabilir. Bir Asgardlıya yapamazda Dünyalıları kolayca öldürebilir. Aynı zamanda hela ufak çaplı da olsa nesneleleri kontrol edebilir.
     Kendisi oldukça güçlüdür. Okuduğum bir yazıda Mjolnir'i yavaşlattığı ve hatta durduğu söyleniyordu fakat doğruluğundan emin değilim. Çünkü bu olay hafife alınamaz.
     Hela, istediği kadar Astral Boyuta geçebilir ve orada kalabilir.
     Hela'nın vücudunun sol tarafı çürümüş ve ölmüş bir haldedir. Fakat sağlam gözükmesinin sebebi kullandığı pelerinden bu pelerin olmadan vücudunun sol tarafı ölüdür. Hela pelerinsiz bir şekildeyken gücünün çoğunu kaybeder.
     Sonuç olarak kendisi çok güçlü bir Asgardlıdır. Thor, Hulk gibi karakterlerle savaşmış ve ciddi zararlar vermiştir. Gel gelelim asıl konuya fragmanda gördüğümüz Yüce Mjolnir'i kırması;
Henüz bu olay ile bir açıklama yapılmadı. Bence bu olayın 2 açıklaması olabilir. Birincisi bildiğiniz üzere Odin hafızasını kaybedip gücünden mahrum kaldı ve Mjolnir, urudan yapılma bir çekiç haline geldi. Açıkçası bu düşüncem biraz saçma sonuçta çizgi romanlarda Odin uykusundayken ve öldükten sonra her ne kadar gücü Thor'a gitse de Mjolnir'de bir değişiklik olmadı fakat Sinematik Evreninde saçma olaylar olabiliyor o yüzden olamaz diyemiyorum. İkincisi ise Hela'nın sonsuzluk taşlarından birisine veya birden fazlasına sahip olması, açıkçası bana en mantıklı gelen bu. Çünkü sen Hela'sın bilader ayıp yav. Neyse haykırışımı mahzur görün. Eğer filmde bunun bir açıklaması olmazsa gerçekten bu beni çok üzer ve Marvel büyük bir tepkiyle karşılaşır. Sonuçta Thor, büyük bir karakter ve büyük bir fan kitlesi var bunu düşünerek güzel ve mantıklı bir açıklama yapacaklarını düşünüyorum.   
     

Anlatmaya Değer Gördüğüm Güzel Hikayeler: 
     

    













 













     Bir Thor ve Hela karşılaşması sırasında, Hela Thor'u öldürecek bir saldırı yapıyor. Fakat Odin müdahale ediyor ve gerçekliği bozarak Thor'u yaşatıyor ve Hela ölüyor. Daha sonra gerçekliğin bozulması ile evereni büyük bir felaket beklediğini anlayan Thor, babası Odin'e yalvarıyor. Odin hatasını anlıyor ve yaptıklarını geri alıyor. Ardından Thor çok hızlı bir şekilde yaşlanarak ölmek üzere. Lady Sif bunu görünce kahranında Hela'ya yalvarıyor. Ona aşkın ne olduğunu bilip bilmediğini soruyor ve Güçlü Thor'un ruhunu geri vermesi için canını vereceğini söylüyor. Bunun üzerine Hela göz yaşlarıyla Thor'u tekrar eski haline getiriyor. 


Bir başka hikayede ise:

     Bütün gücünü kullanarak tutsaklıktan kurtulan Hela, Thanos ile bir ittifak kurmak ister. Thanos, ittifak kurmayı kabul etmesi için Hela'dan bir şey ister. Ölmüş olan Ultimate Thor'un çekici Mjolnir. Çekiç Koleksiyoncunun elindedir. Hela çekici koleksiyoncudan almak için büyük bir çaba sarf eder fakat bunu başaramaz. Geri gelir ve Thanos'a çekici alamadığını fakat hala onunla ittifak kurmak istediğini söyler. Thanos Hela'ya kendisine bir başarısızlıktan başka ne verebileceğini sorar. Hela ise her zaman aradığı bir şeyi; Ölümü. 


       Evet benim Hela hakkında bildiklerim bu kadardı. Yanlışım veya bir kusurum olduysa özür dilerim. Herhangi bir sorunuz olursa bana facebook hesabımdan ulaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler. İyi günler efenim. 

    





0 yorum: