z

Çizgi Roman Ara

Hepinize Merhaba Millet!. Blogumuzun ilk  yazısıyla karşınızdayım. Hyperion hakkında bildiklerimi döktüğüm bu yazıyı  umarım beğe...

MARVEL'İN SUPERMAN'İ HYPERION KİMDİR?

Hepinize Merhaba Millet!.
Blogumuzun ilk
 yazısıyla karşınızdayım.
Hyperion hakkında bildiklerimi döktüğüm bu yazıyı
 umarım beğenirsiniz. 
İyi okumalar sevgili geekler!.







Karakter'in gerçek ismi: Zhib-Ran

Karakter'in gözüktüğü ilk çizgi roman: The Avengers #69

Karakter'in yaratılışı:  

     Öncelikle şunu bilmeliyiz ki birçok Hyperion vardır. Bunlardan ilki Roy Thomas (yazar) ve John Buscema tarafından yaratıldı. Fakat bu versiyon fazla tutmadı. Ve Hyperion denince aklımıza gelen Earth-712'nin Hyperion'ı aynı kişiler tarafından tekrar yaratıldı. Şuanda Hyperion'ın en yeni hali ise Earth-13034'den gelip Secret Wars olayından sonra Avengers'a katıldı. Daha sonra tabiki Hyperion denince aklımıza gelen Marvel'in Justice League olan Squadron Supreme'a katıldı.

Karakter'in origini: 

     Yukarıda bahsettiğim üzere en yeni Hyperion'ın Hyperion olmasını babası sağlamıştır. Babası insanlara yön veren bilge bir düşünürdür ve Hyperion'ın büyüme sırasında ona büyük etkisi olmuştur. Size Hyperion'ın bizim dünyamıza nasıl geldiğini çizgi romandan doğrudan alıntı ile söyliyelim. "Hyperion'ın dünyasının öldüğü gece her şey kırmızaya dönüştü.". "İkinci bir dünya gökyüzünde birleşti.". "Zamanla iki dünya biribirine değecek hale geldi. Onları ayıran tek şey oydu.". "Hyperion, onları o ayırdı...". "Ta ki dünyalar parçalanmaya dek. Ortayta çıkan enerji bütün evreni birden yok etmişti.". "Ve her şey öldü.". "O hariç... Her şey.". "Hiçliğin ortasında savrulup durdu.". "Kayıp ve yanlızdı.". "Ta ki bulunup başka bir evrene çekilene dek.". Evet çizgi roman gayet iyi açıklamış umarım anlamışsınızdır. Peki ya bizim evrenimize gelince neler yaptı. Tabii öyle elini kolunu sallayarak gelmedi. Hepimizin de bildiği üzere "sarı arı kostümlü" adamların ekibi olan A.I.M tarafından bulundu. Güneş ışığından uzun süre uzak kalak Hyperion güçsüz düştü. Ta ki bizim süper üçlü Avengers'ın başı Cap, Iron Man ve Thor tarafından kurtarılana kadar. Ve Hyperion artık bir Avenger olarak yeni Dünyasını korumaya hazırdı. 

Karakter'in yan evrenlerdeki halleri:

     Öncelikle yukarda bahsettiğim gibi bir sürü Hyperion var. Kimisi iyi kimisi kötü, şimdi onlardan biraz bahsedelim. Eğer Hyperion'ın yan evrenlerinden bahsedeceksek ilk olarak Earth-712'nin Hyperion'u birinci sırada yer alır.

Earth-712 Hyperion:
     Şimdi eğer aranızda Superman'in hikayesini bilmeyenler varsa şimdi öğreneceksiniz sayılır. :) :) 
     Hyperion küçük bir çocukken Milton ailesi tarafından evlatlık olarak alınıyor. Aile gelişmiş kültürlü bir ailedir. Oğullarına Mark adını verirler. Ebeveynler Mark'ı çok iyi yetiştirirler ve lise hayatı bittikten sonra Mark kahraman olmaya karar verir. Yunun mitolojisinden Hyperion adını seçer. Daha sonra Cosmopolis şehrinde bir gazatenin karikatür yazarı olarak iş bulur. Aslında iyi oldu Superman'den de bahsetmiş olduk. :) :) Zaman geçtikçe Hyperion, birkaç metahuman ile tanışır. Bunlar ile bir takım oluşturmaya karar verilir ve lider tabiki Hyperion'dır. Yanlışlıkla Earth-616'ya geçen ekip Avengers ile karşılaşır. 
     
     İki tarafta karşı tarafı düşman olarak görür ve savaş başlar. Taki her zamanki klasik olay olan "Ortak düşman" bir anda beliriverir ve iki takımda Brain-Child'a karşı birleşir. Daha sonra bizim Squadron Supreme kendi evrenlerine döner. Ve Project Utopia adlı projeyi uygulama aşamasına koyalar. Teknik olarak projenin tam olayını anlamasam da proje insanlara dünyayı cennete dönüştürmeyi sağlayarak Dünya'ya hükmetmelerini sağlayacak. Tabiki Marvel'ın Batman'i olan Nighthawk bu projeye karşı çıkar. Fakat diğer takım üyeleri Nighthawk'ı dinlemezler. Sonunda Nighthawk ekipten ayrılır ve isyan başlatır. İsyan zamanla ölümcül bir savaşa dönüşür. Savaştan sonra ekip lideri Hyperion hatasını anlar ve projeyi iptal etmeye başlar. Tabii ki Marvel gibi bir yayın evinde olaylar ana evrene bağlanmaya çalışır. Bu yüzden birçok kez bizim takımımız Earth-616'ya geçiş yapar. Bunlardan birisinde de aynı olay döndü başlangıçta sert bir savaş geçiren Avengers ve Squadron Supreme, Imus Champion'a karşı birleştiler. Hatta burada Thor ve Hyperion'ın ne kadar iyi birer ikili olduğunu gördük. Imus Champion'u yendikten sonra Squadron Supreme kendi dünyalarına geri döner. Ekip dağılır. Fakat kısa süre geçmeden Squadron Supreme'nin yokluğunda iktidara geçenler Ütopya projesini sürdürdüğünü gören Hyperion ekibi toplar ve bir savaş açar. Sonucu zaten hepimiz tahmin edebiliyoruz. Aslına bakarsak daha devam edebilirim fakat yan versiyon olduğu için fazla üzerine değinerek sizi sıkmak istemiyorum. Belki başka bir yazıda bunlara da değinebiliriz.

     Eğer Hyperion'ın yan evrenlerdeki halleri dersek dünyayı katletmiş olan King Hyperion'ı es geçersek büyük hata etmiş oluruz. 

Earth-4023 King Hyperion:

      Exiles serisinin bazı sayılarında gözükmüştür. Kısaca bahsetmek gerekirse adından da anlaşılacağı gibi en güçlü Hyperion formudur. Kendisi aynı anda 2 Hyperion ile savaşmış ve galip gelmiştir. Thor'u Captain America'ı kısacası neredeyse tüm dünya kahramanlarını karşısına almış ve kazanmıştır. Evet evet yanlış duymadınız kötü kazandı. :) :) Fakat her kötünün sonu da kötü oluyor. Herkesi yenerek başa oturan King Hyperion yalnızlık ile baş başa kalmıştır. King Hyperion'ın yaptıklarından bahsetmek gerekirse; İlk başa Hulk'u kollarından asarak tahtında oturması, X-Men'i evirip çevirmesi, Thor'u Captain America'ı öldürmesi, Kısacası evren kurtaran kahramanları yenmesi yeterli olacaktır.
Çoğu karakterin olduğu gibi Hyperion'ın da bir sürü formu var fakat ben hepsinden bahsetmeyeceğim. Her ne kadar severek okusam da sizleri sıkmak istemiyorum. :) Eğer beğenirseniz yeni bir yazıyla onlardan da derince bahsedebiliriz. 

Karakterin Güçleri:

     Karakterin güçlerini özetle deseniz "Marvel'in Superman'i ne olabilir." derim. Fakat bahsetmekte fayda var.

Süper Güç: 
      Eee yani bunu tahmin edebildiğinizi var sayıyorum. Fakat Superman kadar olmasa da kendisi gerçekten de güçlüdür. Thor, Hulk, Gladiator ile mücadale edebilmekte zorluk çekmemektedir. Aynı zamanda antimaddeyi kontrol eden Blue Marvel ile uzun bir süren savaş sonunda kaybetmiştir. 

Süper Hız: 
     Hyperion çok yüksek hızlara ulaşabilir. Ve çok iyi reflekslere sahiptir. Hatta Gladiator ile bir savaşında Gladiator'e nanosaniyede (saniyenin milyarda biri) tepki vermiştir. Uçuşta da çok hızlıdır. Dünya'da kendi hızını sınırlar. Dünya'da mach 4 hızında uçtuğundan bahsediliyor. Fakat ışıktan hızlı uçabilir. Hatta bir keresinde Thor, yıldırım çarptırırken çarptırdığı dev robotumsu düşmanın "pilini" şimşekten önce çıkarmıştır. 

Dayanıklılık:
     Hyperion'un sınırlarını asla tahmin edemeyiz. Çünkü ne kadar güneş o kadar güç, hız, dayanıklılık demektir. Fakat somut bir şeyler söylemek gerekirse toksinlere, zehirlere karşı bağışıktır ve yorulmaz. Hyperion uzayda durabilir bu da havaya ihtiyacı olmadığının açıkça kanıtıdır. Hatta Thor ile olan bir konuşmasında havaya, suya veya yemeğe ihtiyaç duymadığını onun için güneş enerjisinin yeterli olduğunu söylemiştir. Ayrıca kendisi Thor, Hulk gibi karakterlerden darbeler almış ve sağ çıkmıştır. Hatta okuduğum bir yazıda Hyperion'ın yok edilemediğinden bahsediyordu. Dayanıklılığından bahsetmeye devam edersem en başta söylediğim gibi koca bir evrenin yok edilmesinden sağ çıkması en iyi örnek olacaktır.

Heat-Vision: 
      Geldik benim size anlatmak için sabırsızlandığım özelliğine. Ne var diyebilirsiniz fakat içinizde şaşıranlar da olabilir fakat çizgi roman hayatının çoğunu Superman'e vermiş bir arkadaşım bana Hyperion'un Heat-Vision'ın Superman'den daha güçlü olduğu söylemişti. Sebebi ise Beyonder adlı varlığı kesmesiydi. Bu tamamen bir tartışma konusu fakat emin olabilirsiniz ki ben de öyle düşünüyorum. Superman diğer yönleriyle Hyperion'dan üstün de olsa burada Hyperion önde. :) :) :) Ayrıca Hyperion Heat-Vision'u çok iyi kontrol eder ve şiddetini ayarlayabilir. 

X-Ray görüşü: 
     Tabiki X-Ray'siz olmazdı. Genel olarak hepimiz X-Ray görüşünün ne olduğunu biliyoruzdur. Hyperion X-ray görüşünden bahsetmek gerekirse bir keresinde 6 mil ötedeki insanları görmüştür. 

Karakter'in Takımları: 
     
     Tabiki her kahramanın olduğu gibi Hyperion da bir sürü takımda yer almıştır. Bunların en başında Squadron Supreme, Avengers, Thunderbolts geliyor.

Karakter'in Büyük Başarıları: 
     
     Evet, arkadaşlar Hyperion'ın başarılarından birazını derledim ve sizler için photoshop ile editledim. Umarım beğenirsiniz ayrıca çizgi romandan kesileri derlediğim dosyanın linkini şuraya bırakacağım..











     Evet, benim Hyperion hakkında bildiklerim, sizlere vermekte yararlı bildiklerim buydu. Umarım beğenmişsinizdir. Diğer yazılarımızdan haberdar olmak için takipte kalın. Elimizden geldiğince sizlere tanıtımlar yapacağız. İyi geeklemeler!.. 
   


7 yorum:

  1. Kanka çok başarılı olmuş 3 yıldır falan baya hayranı olduğum bir karakter hakkında post'ta hiç hata veya yanlış bulamadım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada Feat'lerinden biri Atlantis'i tek başına kaldırıyor (Namor ile olan bir kavgasında)

    YanıtlaSil
  3. Başarılı ama orda beyonderi ne yazıkki kesemedi sadece püskürttü yinede eline sağlık

    YanıtlaSil