z

Çizgi Roman Ara

Selamlar! Bugünkü yazımda yeni açıklanan Mjolnir'in tarihinden bahsetmek istedim. 

MJOLNIR'IN TARİHİ!



Selamlar! Bugünkü yazımda yeni açıklanan Mjolnir'in tarihinden bahsetmek istedim. 



     65 milyon yıl önce  Ulik ve Troll ordusu, Cüceler'in diyarı olan Nidaveller'i işgal etti. Cüceler çaresiz ve savunmasızlardı. Fakat Her Şeyin Babası Odin, Troll öldürmeyi çok sevdiği için Troll ordusunu ve Ulik'i mağlup eder ve Cüceler'i kurtarır. Cüceler, Odin'e teşekkürlerini tüm diyarlardaki en mistik metal olan Saf Uru'yu vererek ilettiler. Odin hediyeyi kabul etti. Kimileri Uru'nun yaratılışın başından beri var olan bir metal olduğunu düşünürler. Çok az şey bu kadar süre boyunca sağ kalabilir. Bunlardan birisi de God Tempest'dir. 


   
    
 65 milyon yıl önce God Tempest olarak bilinen The Storm, Boşlukta oluşan ilk rüzgar ile başlamış ve çağlar geçtikçe öfkesine öfke katmış. Öfke ve Fırtına denmiş ona. Rüzgar'ı yıldızları söndürür. Dünyalar'ı yörüngelerinden atar. Yıldırımları Ayları parçalardı. Zamanın başlangıcından beri bir galaksi boyutunda olan bir Fırtına. Ve birgün Tanrılar'a erişti. Asgard’ı tehdit etti. Her Şeyin Atası Odin, The Storm ile günlerce savaştı ve kazandı. Ardından Odin, kendisine cüceler tarafından hediye edilen diyarların en mistik metali olan Uru’ya The Storm’u hapsetti ve Cüceler’e Uru’yu bir çekiç yapmalarını emretti. Çekiç 17 hafta içinde tamamlandı. Bu süreçte bir yıldız öldü ve dinozorlar yok oldu. 





   


















   Mjolnir yapıldıktan sonra Odin, Mjolnir'i kontrol etmeye çalıştı fakat God Tempest izin vermedi ve Mjolnir kontrolden çıkarak Asgard'ı harap etti. Ardından Odin, başkalarının bunu yapmaması için Mjolnir üzerine büyü yaptı. Ve Asgard mahzeninde kilitli tutuldu. Çağar sonra God Tempest öldü fakat gücü Mjolnir'in içinde kaldı. Odin tarafından başka büyülerle de güçlendirilen Mjolnir, layıklığını kanıtlayan Thor'a verildi. 

     Okuduğunuz üzere Mjolnir hakkında baya bir şey açıklandı. Bu olayların bir kısmı The Mighty Thor 12 sayısında açıklandı.  Umarım beğenmişsinizdir. Bir daha ki çeviride veya tanıtımda görüşmek üzere!..





0 yorum: